Artiști

Imago Mundi

 

Imago Mundi propune o întoarcere muzicală în trecut din perspectiva artistului contemporan. Imago Mundi se adresează unui public dinamic, care caută alternative la muzica de consum; perspectiva din care este construit discursul muzical este aceea a omului contemporan, care nu expune piese de muzeu, ci cântă o muzică vie; este perspectiva omului influențat de experiența urbană, care ascultă jazz, rock, muzică clasică sau electronică, dar pentru care bucuria muzicii este întotdeauna motivată de ce simte, și nu de ce „se poartă”.

„Ziua Muzicii Vechi”: În 2015, șapte companii europene de radiodifuziune – în Spania, Germania, Marea Britanie, Cehia, România, Suedia și Danemarca – au prezentat tot atâtea concerte de muzică veche cu numele importante ale momentului, concerte disponibile pentru a fi ascultate în casele a milioane de europeni. Ansamblul de muzică veche românească „Imago Mundi” a participat, din partea Radio România, la acest proiect.

„Ansamblul Imago Mundi are ca țel prezentarea muzicii vechi românești. Deși preia melodii și ritmuri tradiționale, aranjamentele sunt foarte actuale și extrem de bine realizate. Bun gust, rafinament, cultură a sunetului și profesionalism sunt calitățile definitorii ale acestui ansamblu și a repertoriului său. Pe lângă o sonoritate specifică, în care simplitatea melosului se îmbină cu subtilitatea dispozițiilor instrumentale, anumite aranjamente reușesc să creeze o mixtură originală între folclor oriental, sonorități renascentiste, ecouri africane și minimalism american.”
Prof. univ. dr. Dan Dediu, Universitatea Națională de Muzică din București

website / facebook