Adrian Precup

Adrian Precup este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București, la clasa prof. dr. Marin Cazacu, și membru al Orchestrei Române de Tineret, 4Cellos şi ansamblul Violoncellissimo.

A câștigat a numeroase premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care se disting: premiul I și marele premiu la concursul Paul Constantinescu, Marele premiu al concursului national de violoncel „Alexandru Morosanu”, premiul „J.S.Bach” la Festivalul Johann Sebastian Bach, Marele premiu al concursului de interpretare muzicala Sighetul Marmatiei, premiul I la Concursul Internațional de Interpretare Instrumentală Sibiu, premiul special al juriului Lira de aur.

A studiat în cadrul unor cursuri de măiestrie cu muzicieni de recunoaștere internațională, precum: Corinnne Chapelle, Frans Helmerson, Alexander Hulshof, Mirel Iancovici, Aage Kvalbein, Roman Mints, Răzvan Popovici, Cătălin Ilea.

Activitatea sa artistică include apariții la festivalurile: Festivalul Internațional George Enescu, Festivalul Internațional Sergiu Celibidache, Young Euro Classic – Berlin, Ravelo Festival – Italia, Festivalul Sonoro,  Festivalul Carl Filtsch.

Colaborează cu orchestre precum: Universitaria – U.N.M.B. și Orchestra județului Alba alături de care interpretează în postura de solist, Camerata Regală, Orchestra Simfonică București și Simfactory Orchestra. A realizat înregistrări în cadrul Societății Române de Radiodifuziune și Televiziunea Română, fiind de asemenea si bursier al proiectului SoNoRo Interferențe.